LEVEN in Spanje

Mobiele telefoon in Spanje

Op deze pagina staat beschreven hoe je een mobiel abonnement kunt afsluiten in Spanje. Daarnaast vind je op deze pagina een overzicht van gsm aanbieders (providers) in Spanje en handige tips bij het afsluiten van een gsm abonnement of pre-paid.

Televisie kijken in Spanje

Wil je in Spanje naar de Nederlandse televisie kijken? Dan kun je op deze pagina informatie vinden over het ontvangen van Nederlandse tv zenders via de satelliet.

Overwinteren in Benidorm

Benidorm is een Spaanse badplaats aan de Costa Blanca en ligt zo’n 40 kilometer boven Alicante, de hoofdstad van de provincie. Bij Alicante bevindt zich ook een vliegveld waarop vanaf alle Nederlandse vliegvelden gevlogen wordt.

Nederlandse steden en provincies in het Spaans

Iedereen die in Spanje woont zal zich moeten aanpassen aan de taal en dus ook de namen van steden, provincies en regio’s in de taal van het land uitspreken. Dat gebeurt echter niet altijd en net zoals de Nederlands- en Vlaamssprekenden in sommige gevallen een eigen naam geven aan een Spaanse stad/regio in Spanje doen de Spanjaarden dat ook met Nederlandse steden/provincies.

Moet je Spaans leren om in Spanje te leven?

Castillian, de taal die over het algemeen als Spaans wordt gezien, wordt in heel Spanje gesproken. In Galicië, de País Vasco, Catalonië, de Valenciaanse Gemeenschap en de Balearen zijn er andere talen die mede-officieel zijn en veel mensen spreken ze ook het meeste. In het bijzonder in Catalonië.

Onderwijs in Spanje

Hoe zit het Spaanse onderwijssysteem in elkaar? En hoe kunt u uw diploma’s laten erkennen?

Nieuwsbrief