Nieuws

Beoordeel het expat leven in Spanje en win!

In 2018 is Spanje verkozen als 8ste beste land voor expats! En het is dan ook een prachtig land om in te wonen en werken!We horen graag van je wat jouw ideeën zijn over het leven in Spanje zodat wij op de hoogte zijn van de beste (en slechtste!) plekken in Spanje. 

Ik vertrek XL, meld je aan!

Plannen om samen met vrienden, kennissen of familie naar Spanje te vertrekken? Meld je aan voor ‘Ik vertrek XL’!

Wat is er in februari in Spanje allemaal te doen?

Het is februari, de tweede maand van het jaar en de maand waarin half Spanje zich klaarmaakt voor het carnaval, vooral in het zuiden van het land en natuurlijk op de Canarische Eilanden. Er gebeurt echter nog veel meer deze maand in Spanje zoals een flamenco festival, gastronomische beurzen en diverse andere bekende feesten.

De rijkste en armste wijken in Spanje

Aan de hand van de bij de Spaanse belastingdienst opgegeven inkomstenbelastingen kan men overzichten maken van de rijkste en armste wijken als men dus kijkt naar de gemiddelde salarissen van de inwoners.

Uiteenlopende temperaturen in Spanje

Middenin de winter kan het in Spanje erg koud zijn maar tegelijkertijd ook erg warm. Dat wil zeggen, Spanje is een groot land met verschillende klimaten waarbij het langs de Middellandse Zee en uiteraard op de Canarische Eilanden veel aangenamer is wat betreft aangename temperaturen dan in het midden of noordwesten en noorden van Spanje.

7 Spaanse wijnen in de top 100

Volgens Wine Spectator heeft Spanje zeven wijnen die goed genoeg zijn om op de top 100 te komen dit jaar. De hoogste positie is een Rioja wijn die de vierde plaats wist te halen.

Het Italiaanse dorp: Ollolai krijgt vervolg in Spanje

Op diverse Nederlandse websites is te lezen dat er een vervolg komt op het succesvolle RTL4 televisieprogramma “Het Italiaanse dorp: Ollolai”. Dat vervolg zal volgens de informatie in een Spaans dorp plaats moeten gaan vinden. Daarmee komt er dus een nieuw programma met waarschijnlijk de naam: Het Spaanse dorp: ???

Personeel Amazon Spanje gaat staken met Black Friday en Kerstmis

Het is officieel, het personeel bij het logistieke centrum van Amazon in San Fernando de Henares nabij Madrid gaan staken. Dat doet het personeel op diverse belangrijke data om zo het bedrijf het meeste te raken, iets waar waarschijnlijk ook de klanten de dupe van zullen zijn. Er zal gestaakt worden op de data van de Black Friday, Kerstmis en Driekoningen.

Nieuwsbrief