Nieuws

De rijkste en armste wijken in Spanje

Aan de hand van de bij de Spaanse belastingdienst opgegeven inkomstenbelastingen kan men overzichten maken van de rijkste en armste wijken als men dus kijkt naar de gemiddelde salarissen van de inwoners.

Uiteenlopende temperaturen in Spanje

Middenin de winter kan het in Spanje erg koud zijn maar tegelijkertijd ook erg warm. Dat wil zeggen, Spanje is een groot land met verschillende klimaten waarbij het langs de Middellandse Zee en uiteraard op de Canarische Eilanden veel aangenamer is wat betreft aangename temperaturen dan in het midden of noordwesten en noorden van Spanje.

7 Spaanse wijnen in de top 100

Volgens Wine Spectator heeft Spanje zeven wijnen die goed genoeg zijn om op de top 100 te komen dit jaar. De hoogste positie is een Rioja wijn die de vierde plaats wist te halen.

Het Italiaanse dorp: Ollolai krijgt vervolg in Spanje

Op diverse Nederlandse websites is te lezen dat er een vervolg komt op het succesvolle RTL4 televisieprogramma “Het Italiaanse dorp: Ollolai”. Dat vervolg zal volgens de informatie in een Spaans dorp plaats moeten gaan vinden. Daarmee komt er dus een nieuw programma met waarschijnlijk de naam: Het Spaanse dorp: ???

Personeel Amazon Spanje gaat staken met Black Friday en Kerstmis

Het is officieel, het personeel bij het logistieke centrum van Amazon in San Fernando de Henares nabij Madrid gaan staken. Dat doet het personeel op diverse belangrijke data om zo het bedrijf het meeste te raken, iets waar waarschijnlijk ook de klanten de dupe van zullen zijn. Er zal gestaakt worden op de data van de Black Friday, Kerstmis en Driekoningen.

Waarom leven Spanjaarden langer terwijl ze meer roken en drinken?

Dat is de vraag die gesteld werd in de Britse krant The Times. Terwijl de Spanjaarden erom bekend staan dat ze veel roken en drinken zegt het The Lancet Medical Journal dat de Spanjaarden in 2040 de langstlevende mensen op deze aarde zullen zijn met een gemiddelde leeftijd van 85,5 jaar.

Het sinterklaasfeest in Spanje

”Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…” We zijn ermee opgegroeid maar inmiddels weten de volwassen lezers wel dat dit een fabeltje is. Sinterklaas komt niet uit Spanje en hij woont daar ook niet.

Aantal werklozen in Spanje gestegen in Oktober

Het aantal werkzoekenden die ingeschreven staan in de Servicios Públicos de Empleo Estatal (SEPE) is in oktober met 52.195 personen toegenomen. Dat is 4.650 personen minder dan in oktober 2017, aldus het Nationale Werkgelegenheidsstelsel. Het aantal ingeschreven personen bij de SEPE steeg echter ook met 130.360 bijdragende personen (cotizantes).

Komen er vervroegde verkiezingen in Spanje?

Volgens de Podemos-partijleider Pablo Iglesias zal het niet meer lang duren voordat er algemene verkiezingen zullen plaatsvinden. Dat is de enige conclusie die de leider van de linkse partij kan trekken nu de Catalaanse partijen ERC en PDeCAT hun steun voor de staatsbegroting hebben ingetrokken. Dat deden beide partijen vanwege het proces van de in voorarrest zittende voormalige Catalaanse politici.

Nieuwsbrief